lördag 25 februari 2012

Post-Traumatiskt Stressyndrom

Vissa dumenkla saker är onödigt svåra. En del vardagliga göromål väcker ett såpass starkt och omotiverat motstånd att man borde undersökas. Att lägga ett brev på den stora gula postlådan är en sådan sak. Det kan vara ett brev till en myndighet, eller en kupong på en månads kostnadsfri prenumeration på Allt Om Trösklar. Oavsett festlighetsgrad hamnar pappersdetaljen i omloppsbana runt min person i veckor innan slutmålet är nått. Före de himmelska möjligheterna med sms, skrev jag otaliga julkort. Fann dem i väskan dagen före julafton och kvistade andtrutet ut i butikerna och panikhandlade mellanfina nyårshälsningar, vilka jag lagom till påsk rodnande gömde i papperskorgen. Emellanåt var de faktiskt frankerade. I de fall jag överkommit traumat att inhandla porto. De saluförs nämligen oftast någon annanstans. Men ibland lyckas jag med uppdraget. Stolt blir jag då stående vid Postlådan någon sekund och väntar på änglakören och applådåskorna. De kommer sällan. Undrar vilken del av hjärnan det är som fallerar vid denna åkomma. Vilken synapsklyfta är renons på aktivitet?  Men jag vet att jag inte är ensam. Två personer i min omedelbara närhet har samma egenskap. Vi kan kalla dem Syrran och Kompisen, men de heter egentligen något annat. Analyserade frågan med Kompisen härförleden. Insåg då att det finns ett namn på eländet. Detta om något måste väl vara Post-Traumatiskt Stressyndrom.





Köpte mig ett par hörlurar idag. De gamla hade bara ljud i ena luren. Sjukt irriterande. Tyckte först att det var onödigt med nya. Kostar ju pengar liksom. Men ganska snart insåg jag att ett liv utan hörlurar inte är mycket till liv, så jag slog till. Jag är skapligt kräsen vad gäller ljud. Det får inte vara luddigt och utan tryck. Det är som att dricka för svagt kaffe eller äta osaltad potatis. Då blir jag aggressiv och otrevlig att umgås med. Upptäckte dock till min fasa att man kan köpa hörlurar för flera tusen spänn! Out of my range minst sagt. Men de finns!  Himmel, vad ska det inte vara för ljud i sådana?? Menmen, drömma kan man ju få göra. Tillsvidare ska jag toklyssna i mina röda, vackra Koss Porta Pro för trehundra bagis!

tisdag 14 februari 2012

Blommedusin....

Tillbringar Alla Hjärtans Dag i sjuksängen. Eller sjuksoffan. Endometrios har en förmåga att försätta kroppen i stand-by ibland. Feber, utmattning och ontont. Jag gillar inte feber. Den gör mig skum och osammanhängande på något vis. Nu har dock värmeverket lugnat sig en smula så jag hoppas vara på benen snart. Är nog dags att ta sig till doktorn igen egentligen. Men då får jag lov att vara totalsjuk. Jag har en förmåga att underdriva mitt tillstånd när jag möter vitklädda människor med fast handslag och inbyggd auktoritet. Jag blir fånigt undergiven, är frisk som en nötkärna och har ingen aning om varför jag bokade tid överhuvudtaget. Så jag avvaktar nog...igen. Jag blir i alla fall lite friskare av rosorna jag fick idag. Då blev jag glad och de är så fina. Tack Håkan.

Delar med mig av rosorna till er som kikar in här och önskar er alla en trevlig Alla Hjärtans. Sen kan man hoppas att övriga dagar på året blir hjärtliga de med. För oss alla.

måndag 13 februari 2012

Tjörkfölk

Plågade några kollegor idag. Men de ställde pliktskyldigt upp som modeller. De gick dessutom med på att förekomma i denna blogg. Vänligt av dem måste jag säga.


Johan Halvarsson äter mat




Annika Rosenberg har en åsikt



Angelica Jansson ler naturligt



Alla tre i en hög


söndag 12 februari 2012

En dosa snus





Så har jag provat kameran en smula. Riktigt usla bilder har jag presterar so far. Måste ju testa allsköns inställningar. Ida är blå ibland. Ser avgjort sjuk ut ibland. Håkan är emellanåt totalblek. Andra gånger rödaktig. Man kan ju inte bara köra med Full Automatik liksom. Det vore ju fusk. Så jag fortsätter mina övningar...till familjens glädje och gamman. Eller inte... Bjuder på en testbild här nedan.





En dosa snus

lördag 11 februari 2012

Djupanalys


Historien är full av fantastiska uppfinningar.
Påslakan med öppning i sidan är inte en av dem!


Vill ta tillfället i akt att lugna de personer i min omgivning som anser att jag dricker orimliga mängder kaffe. Jag har städat idag och drar slutsatsen att det mesta av de dyrbara dropparna hamnar på golvet, borden, dörrarna, katterna, barnen samt övrig inredning.


torsdag 9 februari 2012

Mailfail

Det kom ett reklammail från Haléns idag. "Vilken bikinityp är du?" löd rubriken. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAA!

Härligt att de har humor iallafall. På Haléns.

onsdag 8 februari 2012

Fotografen Inga F. Örkunskaper

Det finns ett paket någonstans i Sverige med ett alldeles eget kollinummer. Paketet är på väg till mig och innehåller en Canon eos500d. En digital systemkamera. Hurra! Min rättrådige vän Tågman, som till vardags hanterar spakar, knappar och annat i fören på olika tåg, hade behändigt nog en till salu. Jag är inte så fotografisk av mig, sa han när jag frågade varför den var till salu. Bra tycker jag som har önskat mig en kamera i många år. Jag tänkte nämligen skaffa mig en hobby. Frimärken är för små. Segelflyg verkar dyrt. Brottning syns mig för ansträngande. Foto däremot tror jag kan passa mig. Kameran har, i runda slängar, fyrtiosjutusen funktioner. Kändes så när jag läste om den. Tur man har en expert i familjen. Antar att det medföljer en manual. Mitt förhållande till manualer är högst ambivalent. Jag brukar föredra trial and error. Med tonvikt på error. Så jag får nog ladda bryggaren, ta ett djupt andetag, ta fram förstoringsglaset med inbyggd belysning och överbrygga manualmotståndet. Har jag svintur är min nya hobby i mina händer innan helgen. Det här ska bli så sjukt laj. Fia hjärta Canon = Sant

tisdag 7 februari 2012

Vad har ni sadelgjort??

Igår nämnde jag något om ridstövlar och hästskepticism i mitt inlägg. Det fick mig att minnas mina enstaka, men för evigt i minnet inpräntade möten med dessa apstora rovdjur. Då jag gick i sjunde klass, precis i skiftet mellan Jura och Krita, fanns det något som hette Fritt Valt Arbete. Ett par timmar i veckan skulle då ägnas åt något man tyckte var skoj. Det fanns en rad utvecklande festligheter att välja mellan. Exempelvis foto, teater, matlagning och sport. Dessutom fanns det något som hette Djurskötsel. Detta valde jag. Såg väl framför mig små gulliga kaniner och kattungar och en och annan get som var i behov av skötsel. I locktångslugg och med munnen full av Hubba Bubba bussades jag och andra ut till närmsta 4H-gård. Därefter föstes vi in i stallet. Inga kaniner? Men, men? Först fick vi en teorilektion om hästens underliga anatomi av en jättetuff ridlärare. Alla som håller på med hästar är tuffa. Det var knän och leder åt alla håll. Mycket kött upptill och knotor nedtill om ni frågar mig. Förstår inte hur de bär upp sig. Men visst, om humlan tror den kan flyga kan väl hästen tro den kan gå. Hur som helst. Lektionen var över och jag och en vän som också längtade efter kaniner blev tilldelade en sadel med tillhörande häst. Sadla nu hästen, sa den tuffa ridläraren på ett kraftfullt vis. Alla som håller på med hästar är kraftfulla. Så vi sadlade. Det var hemskt jobbigt. Vi fick verkligen ta i väldigt mycket. Med gemensamma krafter slet och drog vi i sadelhj/j/gjorden och till slut var hela härligheten på plats. Jag upplevde nog hästen en smula avog. Läraren återvände och tog sig en titt. Hon konstaterade omedelbart att vi hade sadlat stackaren bakochfram. Vi hade klämt ihop tarmarna på djuret och på detta sätt orsakat avoghet, förklarade hon. Därefter fick vi klappa kaniner. Följande termin valde jag teater. Många hästar var lättade och det ryktas (!) att ett flertal tuffa ridlärare high-fivade i en kvart...minst.

måndag 6 februari 2012

Kjoltyg

Jag gjorde ett impulsköp idag. För hundra spänn! Tradera är ett skojigt ställe. Det blev en kjol i tamburmajormodeschang. Det kan verkligen hända att den ser överfestlig ut i den riktiga världen. Eventuellt får jag skaffa en drillpinne och smyga in i paradorkestern på valborg för att få en anledning att använda den. Veva runt lite med pinnen och gå i takt. De kanske inte märker något då jag är en fena på att gå i takt. Skulle vara åldern som avslöjar mig kanske. Eller så kan jag ställa mig vid något övergångsställe i närheten av ett lågstadium och vara sådan där övergångsställedirigent. Kan funka. Annars får den väl hänga i den ohemult spatiösa garderoben och ta upp lite plats. Frågan är vad man har på fötterna till dylik kjol. Ridstövlar kan vara ett alternativ, men det har jag inga för jag är rädd för hästar. Foppatofflor är förvisso bekväma, men jag undrar om det inte blir ett stilbrott ingen av oss skulle överleva. Och sandaletter är inget alternativ. Försökte övertyga kollegan häromdagen om att jag ser ut som en transvestit i sandaletter och pumps och annat med för lite skomaterial i sig. Hon trodde mig inte. På ett sätt känns det bra att hon inte gjorde det. Hade kanske känts en smula arbetsamt om hon nickat ivrigt. Nåväl, det ordnar sig nog med skodon och annat. Nu ska jag fundera på om jag ska köpa en kamera. Måste prata med familjens kameraöverhuvud först bara. Emma heter hon. Frid gott folk!

lördag 4 februari 2012

Gnäll...

Jag har en undran. Varför tar kroppen slut vid munnen? Jag skulle gärna betala några kronor mer i skatt för att ha en rimlig chans att laga mina sönderfallande tänder. Ska käften verkligen behöva vara en klassmarkör? Jag tycker inte det. Jag tycker det är åt helvete. Men jag kanske besinnar mig när även den här tanden värkt tills den dött och smärtan sjunker undan. Men visst, man kan alltid söka bidrag hos socialen till akut tandvård. Moahahahaha! Men snälla lilla människa, du hade ju faktiskt en inkomst i januari -83, du borde kanske lagt undan en sissådär tiotusen spänn till en rotfyllning då. Det jag skulle kunna spara ihop till, om man ger mig ett par år, är att dra ut några tänder till. Det är liksom budgetvarianten av tandvård. Nån tusenlapp och den förlamande smärtan är borta. Jag har valt det alternativet ett par gånger och nu är det tomt där tänderna satt. Tar jag fler kommer jag få talfel. Men det kanske är det som är meningen med det hela. Låt fattiga tappa eller dra ut tänderna för då kan de inte prata ordentligt och då slipper vi lyssna på deras eviga dravvel om hur synd det är om dem. Men det kunde varit värre. Och det kommer det att bli. Vi har ju valt det..............

onsdag 1 februari 2012

Brandlarm.

I morse blev det spännande på jobbet minsann! Brandlarmet gick! Meeow meeow meeow! Ljudet skar genom cellerna. Och vad tänkte jag då? Jo att, wow nu kommer det brandmän i stiliga uniformer! Ofriskt? Tja, en uniform är alltid en uniform, så är det bara. Brandmännen kom, konstaterade att inget brann men att det rök en del om ärtsoppan. De fick en bulle och åkte tillbaka hem till brandstationen.









I övrigt kan jag meddela att mitt übertuffa nitbälte anlänt. Det har rest ända från Thailand. Fem dagar tog resan. Görsnabbt det!