onsdag 18 april 2012

Elephant Trunk

Idag gjorde vi ett uppehåll i penséeplanteringen. Det är förvisso bara i runda slängar tretusen plantor som skall ner i jord, men det var ett trevligt avbrott. Vi åkte på maskinmässa. Av alla tänkbara mässor är detta en mässa jag aldrig trodde jag skulle bevista. Norra fältets semileriga gräsmatta var sprängfylld av maskiner i varierande storlek. Skinande blanka, röda och gula, oerhört användbara maskiner. Bland dessa maskiner vandrade män i varierande storlek och verkade begripa saker. Fast vi var några tappra kvinnor också. Tjifen och kollegan var med. De är kvinnor och begriper sådana där maskinrelaterade saker. Jag är en gröngöling i sammanhanget. Mässan erbjöd bland annat en massa skojiga gräsklippare, grävare, fraktagrejerbilar, vattenkannskärror, trimmers, häcksaxar, kaffe och hamburgare. Men kronan på verket enligt undertecknad var en Elephant Trunk. Den kan man ha när man klipper häck. Att klippa häck är en smula ansträngande. Efter fem minuter är jag andfådd. Efter tio minuter är jag skakis. Efter en kvart är jag tårögd. Efter en timme är jag allt det där på samma gång. Jag är en intressant syn på frukostrasten efter första passet. Armarna är då i stort sett obrukbara och beter sig på ett synnerligen ryckigt vis. Jag får föra munnen till kaffekoppen. Inte tvärtom. Sörpla i mig en skvätt i bordshöjd liksom. MEN...det finns ett ljus i häcktunneln! En Elephant Trunk! En sagolik mojäng att hänga på sig som fördelar bördan på ett himmelskt litet vis. Jag fick äran att kränga på mig denna mackapär på mässan och ville inte ta den av mig. Kärlek. Tjifen fick ett bra erbjudande så den fick följa med oss ända hem till kyrkogården. Lycka. Ska vårda den ömt.



 Jag och Elephant Trunk




Kärlek 

lördag 14 april 2012

Fräsigt

Denna dag har vi använt både kamera och stativ. Lador och brunnar och motorcyklar har stått modeller. Därefter har vi lattjat runt i HDR-programmet Photomatix som två barnungar i en godisaffär. Vi begriper inte så värst mycket. Vi tycker mest det blir fräsigt. Så nu ska jag ladda upp lite skumma bilder. Det tar ohemult lång tid att ladda dessa bilder. Så när ni läser detta kanhända att det redan är imorgon eller nästa vecka nu. Fast nyss ett strax i väntan på sedan. Och efter att jag skrev det sista kom jag på hur jag gör om dem till JPEG i ovannämnda program. Så nästa vecka är inte förrän sedan. Nu blev det nu.


Fräsig lada




Fräsigt skjul




Fräsiga takpannor




Fräsig motorcykel


fredag 13 april 2012

Örk

Man pratar värmländska när man umgås med goa värmlänningar på jobbet. Precis som sig bör. Håkan är från Stockholm han. Del av en konversation lät idag så här:

Värmländskan: "Ja, öm en örker. Och det är ju bra öm en örker."
08:an "Orkar heter det."
Värmländskan: "Sorry, jag har jobbat."
08:an "Det har jag med, men inte låter jag på det där viset för det."

Det är kul när det är skoj!



Wermland

söndag 8 april 2012

Nätschönöll Jeågräffik

Idag har en massa proffsfotografer vandrat runt i Karlstad och tagit odödliga bilder på viktiga ting vilka kommer att visas i Nätschönöll Jeågräffik i ett kommande nummer. Själv har jag specialiserat mig som krypande sopfotograf. Andra är mer fokuserade på korv. Åter andra på former och linjer och folk och sånt. I framtiden skall jag införskaffa ett makroobjektiv samt byxor med inbyggda knäskydd, vilka behövs då sopor ofta befinner sig i marknivå. Kevlar föreslog mitt hjärtas prins. Antar att han räknar med att jag blir beskjuten när jag ska fota extrema närbilder på krokusar och skräp. Han kan förvisso ha rätt. Känsliga grejer det där. Nu tänkte jag kanske inte fota krokusar och skräp på Hells Angels ägor. Så jag nöjer mig med knäskydd från Jula ... eller ... jag menar från en affär där man säljer speciella proffsfotografknäskydd givetvis. Här kommer några exempel från dagens proffsfotografering.


Lampa med streck i bakgrunden


Jag gillar sopfoton


Håkan och Gustaf


Jag och min jacka för två


Sa jag sopor?


Ränder och rutor





lördag 7 april 2012

Gött!

Inte för att detta är någon matblogg. Mest en tjatblogg. Men nu ska jag dela med mig av en galet god maträtt som svärmor gör. Hon lagar god mat minsann.

Galet god kycklingfilé / 6 pers.

1 kg kycklingfilé

Tina filéerna och lägg på bakplåtspapper i en form eller långpanna. Ställ in i ugn på 175 grader i 30 min. Inget matfett eller kryddor. Låt kycklingen svalna och skär i skivor.

Sås:

50 gr äkta smör
1 1/2 msk Dijonsenap
3 msk kinesisk soja
1 1/2 msk krossad grönpeppar
1 burk Créme Bonjour - Tomat och medelhavsörter
3 1/2 dl grädde

Blanda allt till såsen i en kastrull och låt sjuda en stund.

Lägg de skivade filéerna med soltorkade tomater emellan i en form. Slå såsen över.
Låt dra till nästa dag!

Värm i ugn och njut!



onsdag 4 april 2012

Särkproblem och annat...

Ja, så är då två av tre påskspel avklarade. Jesus och de två lärjungarna gjorde vad de skulle även denna gång. Så även alla andra inblandade. Nu återstår spelet i Boda. Då får man hålla i hatten, för där kan vad som helst hända. Jesus kan fastna i sin egen särk och därmed återuppstå medelst katapult exempelvis. Ljudkulisser på kassettband kan bli förväxlade. En radiointervju från P4 har inte samma effekt som fårläten. Herdar blir en smula förvånade av sådant har det visat sig. Man skulle kunna skriva en hel bok om alla dråpligheterna. Men skojigt har vi. Publiken också så vitt jag vet. Så nu är det på´t igen imorgon.

Dotter Emma arbetar med det gudomliga dessa dagar även hon. En fotouppgift med faderligt tema blev en tolkning av en modern Gud. Jag tycker bilden är läcker och jag har fått lov att dela med mig av den. Pojkvännen fick sitta modell och han gör det med den äran. Påskfrid på er alla!



måndag 2 april 2012

Tallinlägg

Idag var första dagen på kyrkogården för säsongen för min del. Förra veckan riktigt längtade jag ut. Idag riktigt längtade jag in. Ett par minusgrader påhejade av en överförfriskad nordan. Aj, sa fingrarna och kinderna och öronen och lite annat beroende på åt vilket väderstreck jag vände mig. Men det snöade inte. Det är jag väldigt tacksam för. Jag har idag plockat och krattat kottar. Jättemånga stora kottar. Weymouthtallkottar minsann. Det är världens coolaste träd. Gigantiska och majestätiska kröner de kyrkogården och erbjuder tjänst som både solparasoll och paraply åt väderutsatta människor. Även djur. Kor samlas gärna där i den livgivande skuggan när kvicksilvret kryper över 45 på sommaren. Det gör det aldrig så jag har aldrig sett det. Ingen annan heller. Men det vore fränt. Usch vad jag svamlar. Vi skyller på nordan tycker jag. De tre kommande dagarna ikläder jag mig rollen som Judas. Skvallerbytta bing bång. En utmaning jag antar med blandade känslor. Jag gillar ju Jesus rätt skarpt. Men någon ska ju gestalta även denne förrädare. Nu ska jag klappa Sigrid och äta lite mat. Frid gott folk!


Weymouthtall


Jag svamlade uppenbarligen inte! Notera kon!

söndag 1 april 2012

Hårresande

Idag har gammtanten blivit ompysslad och pimpad och fotad av sin kära dotter Emma. Jisses vad hon fick jobba den lilla. Håkan har hållit sig i källaren han.Tror han får någon form av allergi av hårspray och locktänger. Mental allergi. I skrivande stund håller dottern på att redigera bilder hon tagit av sin ömma mor. Eventellt gör hon om mig till fisk, traktor eller kanske mäklare med högt hårfäste. När hon går loss i photoshop kan vad som helst hända nämligen.



Studio Sjölin Sumospecial 450 :-


Om Emma fick ont i ryggen? Vet inte...jag frågade aldrig...

Hurra för Molly!

Igår var vi i Strömstad och firade Molly. Hon blir tjugo i dagarna. Gamla människa. Vi åt fantastiskt god mat som syster yster trollat ihop. Tårtan hade mormor tillverkat och den verkade minst sagt gå hem hos samtliga. Trevligt hade vi, jag och min goa familj! Den enda som fattades var Ida som roade sig med att vara telefonförsäljare på hemmaplan hela dagen. Nedan följer ett helt gäng med bilder från dagen.


Molly fick en mask och en tokfin cykel bland annat

Håkan är en blyg viol


Tant blå åker bil

 
Emma, Molly och IngaLill samt två ballonger

Kajsa jäser ut