måndag 28 maj 2012

Hej Ingvar, jo jag undrar...

Är i färd med att köpa mig en säng. I den skall jag somna när jag är trött om kvällarna. Men detta med att köpa säng är inte gjort i en grisblink. Mycket man ska tänka på. Förvisso kan man tacka den begränsade budgeten för den uppenbara inskränkningen av valmöjligheter. Men ändå. Ska jag ha en mjuk? Eller en medium? Eller en hård? Är jag lång eller kort eller bred eller tung eller ful eller trist eller snygg eller gammal? Tror jag ska ha en lagomhård mellanmjuk, eller något däremellan. Dessutom beror ju tydligen beslutet på huruvida jag sover på sidan, på rygg, i framstupa sidoläge, i fosterställning, på mage, med armarna över huvudet eller under knäna. Tror jag sover på alla vis egentligen. Beroende på vad jag har för typ av säng. Komplicerad skit detta. Tydligen har avgörandet också med min inre termostat att göra. Är jag varm, eller kall om nätterna? Eeh...det beror på om det är varmt eller kallt i rummet. Jag är nog rätt lagomvarm, förutom när jag fryser. Uff...undrar om man får sova över på Ikea och liksom testköra lite mer seriöst. Kan ju alltid ringa Ingvar och höra efter. Nåja, det blir säkert görväl detta. Jag ska ha en skitbra enåförtisäng och det ska bli dretkul.



Grabben tycks ha valt rätt


tisdag 22 maj 2012

Lokalstekt

Våren från helvetet...på alla plan...har övergått i übersommar. Om detta vittnar min rygg. Den pratar till mig med högröd röst. "Kan du vara så snäll och skaffa någon form av solskyddsfaktorkräm din imbecille galning??" gapar den. "Åja", replikerar jag trotsigt. "Det var ett himlans gnäll allefall." "Du minns väl åttiotalet min kära baksida?" "Då hade solskyddsfaktor ännu inte etablerat sig i var mans vokabulär." "Nej minsann, då var det Hawaian Tropic Oil över hela den skummjölksfärgade kroppen och ut på sjön en hel dag i frisk bris." "Det var smärta det min vän, så sluta gnäll. Detta är en västanfläkt i jämförelse." Ibland får man påminna kroppsdelar om hur det förhåller sig med saker och ting..




Hälsningar från en lokalstekt kvinna i sina bästa år.

tisdag 1 maj 2012

Ohyggligt

Nu hoppar laxen. Nu blommar häggen. Nu lyfter taxen sitt ben mot väggen. Det har blivit vår till slut. Jag har totalfrusit mig igenom en rätt värdelös aprilmånad. Hoppas på en varmare maj på alla sätt och vis. Det finns numer ett macroobjektiv i hemmet. Med det kan man fånga yttepyttesaker i ens omgivning. Jag hoppas på att fånga bakterier som ingen tidigare upptäckt. Dra orimligt viktiga slutsatser av fynden. Komma en olöst gåta på spåren. Rädda mänskligheten från sjukdom och död. Nobelpris. Eller vänta. Vad hette det nu? Äsch...mikroskop var det ja. Det har jag inget. Då får jag väl nöja mig med att plåta andra små saker. Ida till exempel. Hon är hyggligt liten. Eller en myra. Den är ohyggligt liten.



Ohyggligt liten